Назад

Щодо участі у міжнародному заході

06.02.2020
Щодо участі у міжнародному заході В період з 29 квітня по 03 травня 2019 року у м. Лондон (Велика Британія) відбулась 6-та сесія Підкомітету з людського фактору, підготовки та несення вахти Міжнародної морської організації (HTW).

Аналіз міжнародного досвіду, пов’язаного з підготовкою та дипломуванням моряків, є одним з головних завдань, покладених на Інспекцію з питань підготовки та дипломування моряків. Працівники Інспекції взяли участь у зазначеному засіданні в складі української делегації.
На засіданні були розглянуті такі питання, як розгляд проектів нових типових модельних курсів та перегляд існуючих, перегляд Керівництва для Кодексу ПДНВ, всебічний огляд Міжнародної конвенції про стандарти підготовки, сертифікації персоналу риболовних суден та несення вахти (ПДНВ-Р 1995 року), розробка поправок до керівництва з розробки, перегляду та затвердження модельних курсів, доповіді про протиправні дії, пов’язані з професійними дипломами тощо.
Також Підкомітетом був розглянутий поданий Україною документ HTW 6/4 «Незаконні дії, пов’язані із видачею дипломів в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна.
Члени української делегації взяли активну участь в роботі сесії Підкомітету, в робочих групах та обговоренні підсумків роботи сесії. Позиція делегації України була врахована під час підбиття підсумків Підкомітетом.